Magita Hotel*** és Étterem

Kezdőoldal

2018. Július 5-8. Fesztivál az erdőbényei kertekben. Tokaji borok, zempléni ízek. Jazz, népzene, world music. Kiállítások, beszélgetések, túrák.
Vay Borászat

Vayi Borászat

Új szereplője Erdőbényének, Ungváry Krisztián – a változatosság kedvéért egy történész –, aki a falu főutcájának egyik legszebb épületébe telepítette birtokközpontját. Kiváló édes bort, érdekes szárazat és különleges balzsamecetet lehet kóstolni nála.
Bardon Borászat

Bardon Borászat

Fiatal pince + öreg tőkék = markáns borok. Az ambiciózus tervekhez van kb. 8 hektár szőlő, amit egy tehetséges fiatal borász a tervekhez metszett. A falu főutcáján lévő birtokközpont alatt mesés, kétszintes pince. Ott kóstolni jó kaland.
Karádi-Berger Winery

Karádi-Berger Borászat

Megtudhatjuk, milyen érzés, amikor egy gazdasági újságírónak túl kell lépnie izgalmas kézműves borok létrehozásához a közgazdasági szemléleten. A jó borok megvannak, az újságíró meg kínálja őket.
Ábrahám Pince

Ábrahám Pince

Filozófusok pincéjében filozófusok bora. De nem kell félni, bár ők is Rousseau kései követői, a lugas alatt nem filozófiai munkákkal várják a közönséget. Természethű borokat készítenek – vállalva a természethűség minden kockázatát. Minden borukat a tisztaság jellemzi. Családosoknak plusz vonzerő a jó kis zeneovi.
Jakab

Jakab Pince

A borászat elsősorban hobbiként van jelen a Jakab-család életében, bár a teendők sora, dűlőik, illetve palackmennyiségeik is egyre bővülnek. Első évjáratukat 2007-ben indították birtokukon, mely családi örökség, de ezen kívül is kötődnek a tájhoz, melynek elsősorban érintetlenségét csodálják.

Budaházy-Fekete Kúria Borászat

Dávid Rémusz borász, a Budaházy-Fekete Kúria vezetője 1996-ban vásárolta meg a Kúriát, de a borral való tényleges foglalkozás kezdetét 2010-re datálja.
Préselő Pincészet

Préselő Pincészet

Izgalmas borok, hangulatos zene a kertben, kellemes falusi környezet, mindez a falu szívében - ez a Préselő Pincészet és Vendégház
SANZONTOKAJ

Sanzon Tokaj

Nemzetközi szemlélet tükröződik mind a pincészet mind a borok stílusán és karakterén: letisztultság, elegancia és lendület, ötvözve a termőhely és a fajta egyediségét.
ProVinum Pincészet

Pro Vinum Pincészet

ProVinum Pincészet.
Kerékgyártó Cellar

Kerékgyártó Pince

A pince másfél évtizedes múltja ellenére az old school hagyományra esküsznek. Csak fahordóik vannak és nem félnek használni. Ahogy az oxigéntől sem féltik a borokat. A tiszta, klasszikus tokaji zamatok mellé hagyományos zempléni ételek is járnak.

Itt tényleg minden a borról szól

A tokaji borvidékről

Fedezze fel a környéket!

Várak, vidrák, történelem és természet

Geocaching

Fedezd fel Erdőbénye geoládáit
Bor, mámor ...Bénye

Franciák Tokajban

Mathilde Hulot, Samuel Tinon, Laurent Comas és Ercsey Dani
Tokaj Generation Y vezetett kóstoló

Tokaj Generation Y vezetett kóstoló

5 fiatal borász, 5 település, 5 stílus egy cél, megmutatni a hegyvidék nagyságát
Tóth Viktor & Bird Food Market. Fotó Csende Krisztina

Tóth Viktor & Bird Food Market

A modern jazz és hip hop házassága, a Charlie Parker-i bebop hagyaték újraértelmezése
Husikám

Husikám

Különleges, saját pácolású és füstölésű húsos alapanyagokból készülnek az ételek
Ungváry Krisztián: Muzeális aszúkóstoló

Ungváry Krisztián: Muzeális aszúkóstoló

Múzeális Aszú-tételek kóstolója. 600.000Ft elvi összérték,
Rány vertikális kóstoló

Rány vertikális kóstoló

RÁNY vertikális... 1 dűlő, 3 település közös határán, 4 évjárat borai, 6 bényei pincétől
"Nagy Bubi" kóstoló

"Nagy Bubi" kóstoló

Ha nyár, akkor legyen ismét buborék!!
Sárga Borház

Sárga Borház

Tokaj-Hegyalja emblematikus étterme, a magyar konyha és a finom borok szerelmeseinek kedvence
Oroszlános Borhotel Tállya

Oroszlános Borhotel

Éttermünk a hegyaljai gasztronómia egyik alapköve, ahol hagyományos helyi ételek mellett a legmodernebb trendek szerinti fogások is megjelennek.
Tóth Viktor

Tóth Viktor: Könnyen érthető jazz

Koncert és beszélgetés a jazz eredetéről. Beavatás a jazz történetébe, stílusjegyeibe. Kulcsok a jazz megértéséhez, a zene mélyebb felfogásához és élvezetéhez.

Ungváry Krisztián: "New Deal"? Magyar reprivatizáció a 17-18. században.

Magyarországon a XVII. században rendkívüli vagyonátstrukturálódás zajlott le.
Gyurgyalag

Madarász túra

3-6 kilométer hosszú könnyű, emelkedés nélküli túra. A hegyek előterében legelőn, kaszálón, szőlő ültetvényen, vizes élőhelyen halad.

KicsiZso

A KicsiZso Budapest és a BodrogSmokerBBQ újra a BorMámorBényén, a Budaházy Fekete Kúria gyönyörű kertjében
Meat&Sauce

Meat&Sauce

Zseniális húsok, minőségi hozzávalók és mennyei szaft
A Boros Borbár Sárospatak

A Boros Borbár Sárospatak

Borbár és kreatív konyha. Szezonális és helyi alapanyagok. Kávé, szörp, limonádé.
Magita Hotel*** és Étterem

Magita Hotel*** és Étterem

Falusias vendéglátást. Bőséges adagok, vidékies ízek, és fenséges illatok. Helyi tradicionális ételek, jellegzetes alapanyagok.